Vetle oppsummerer høydesamlingen i Val Senales 2014

Som yngst og ny på laget fikk jeg selvfølgelig ansvaret for å skrive en oppsummering av årets siste samling. Men jeg skal ikke klage, er vel bedre å skrive en liten tekst, enn å stupe naken på tv. I tillegg har jeg ikke skrevet her før, så det er vel naturlig å introdusere meg selv før sesongen begynner om tre uker.

image1

Jeg er Vetle Thyli, 25 år fra Raufoss, bosatt på Lillehammer. Jeg har i år vært så heldig å få tillit på Team United Bakeries, og er veldig takknemlig for denne muligheten. Jeg skal ikke gå like mange langløp som de fleste andre gutta, men skal også prøve å gå fort i Skandinavisk Cup. Når jeg skal gå langløp skal jeg prøve å hjelpe teamet til å nå målet om å herje Swix Ski Classics. Jeg ligger nå på senga i Val Senales, 2000 meter over havet, og er ferdig med årets siste samlingsdøgn. Om tre uker venter sesongåpningen på Beitostølen, og sesongoppkjøringen har aldri gått så fort. Det er godt å vite at jeg snart skal konkurrere igjen, spesielt når jeg har fått gjort en så god jobb som jeg har gjort siden 1.mai! Jeg håper og tror resultatene vil samsvare med jobben jeg har lagt ned. På årets siste samling endte vi opp med kun to stykker, de to yngste. Tore og jeg kommer selvfølgelig til å bruke det imot gamlegutta hver gang muligheten byr seg. Tore og jeg er i hvertfall glade for at immunforsvar og koner ikke har satt en stopper for samlingen vår, for den har vært veldig bra. Vi har vært over 20 dager på samling i oktober, først Mallorca og nå Val Senales, og jeg kan trygt si dette har vært den beste samlingsmåneden min noensinne.

image2

Samlingen her i Val Senales har vært viktig for å gå gått mye på ski og finne skifølelsen, og samtidig holde mengden oppe nå i den siste perioden før konkurransene begynner for fullt. Etter et par dager med rufsete vær har vi fått gjort som planlagt, og mer enn det. Minus 5 grader, nysnø og skyfri himmel har ført til ypperlige skiforhold på breen, og for øvrig en noe høy lueføring på sjef Kvissel (for å unngå for lavt skille i topplokket). Treningen utenom førsteøktene på breen på over 3000 meter, har bestått av rulleski, løping, styrke, og tre kontrollerte hardøkter. Trening i så tynn luft krever masse rolig trening, og god kontroll på intensiteten. Viktig å ikke tøye strikken for mye så tett mot sesongstart.  Tore og jeg har gjort en god jobb sammen, og Henrik har bistått på ypperlig vis med drikke, bilkjøring, filming, prepping og mere til. Han ble til og med med på samlingens siste intervall, 7*5 minutter elghufs i bratt motbakke, sprek fyr! Utenom treningen har Tore og jeg et veldig bedagelig liv, de fleste timene består av søvn og inntak av mat og drikke, noe som i lengden kan bli litt kjedelig. Men her er sjef Henrik igjen god å ha, for han er nemlig verdensmester i pisspreik og dårlige vitser. Noe som er gull verdt når en ny helt lik dag som de åtte første kommer.image3

Til slutt vil jeg si på vegne av alle tre her nede at vi savner Dahl, Kjølstad, Pettersen og Dyrhaug. Jeg skulle gjerne dratt nytte av erfaringene deres nå som før i år, men samtidig har Tore har gitt meg mer enn nok innspill og vært en rå treningskompis her. Jeg har med andre ord ikke lidd noen nød. Verre er det for Tore og Henrik, som opplever et stort tomrom uten dere. Men det skjønner jeg godt, for det må være ganske kjedelig å miste fire gladgutter til fordel for en totning. Jeg må berømme dem for å klare å holde humøret så godt oppe gjennom hele denne tunge tiden. Men fra spøk til alvor, god stemning har det vært på hvert eneste samlingsdøgn jeg har hatt i år, og i mine øyne er det uvurderlig. Her tror jeg TUB er av de beste, og en av grunnene til at dere var så gode i fjor. Jeg føler meg bortskjemt som får være med på tur, og lære av profesjonaliteten i alle ledd! Takk for turen, jeg gleder meg til fortsettelsen!

Vetle