Team Skigo i Val Senales

Team SkiGo legger grunnlaget i Val Senales og her kommer et lite reisebrev fra gutta boys:)

Det er en fornøyd gjeng disse TeamSkigo guttene. Maken til idrettsglede skal man lete lenge etter. I idylliske Val Senales forteller de entusiastisk i vei om lange skiøkter på breen og tøffe staketurer oppover dalen.

-Vi har mange års erfaring med høyde, så dette takler vi fint sier Chris Jespersen på spørsmålet om de ikke er litt vel ivrige i høyden. –Det gjelder å tilpasse seg, man kan gå fort på breen uten å få høye laktatverdier. Når føret er som nå er det bare helt magisk oppå der. Kombinasjonen av høyde og nysnø med perfekt preparerte spor er uslåelig, tilføyer Chris.

Chris som nylig fylte tretti år her nede, forteller også at de ulike erfaringene innad i laget er en styrke som er viktig å utnytte. Tore som ikke har vært her før må holdes litt i ørene, det går fint, han er en lydig gutt.
John Kristian Dahl kom ned litt senere enn Tore og Chris. Når han kom på plass, fikk vi en ny boost her nede. Han har vært her mange ganger før og kjenner dalen ut og inn. Han har vist oss noen nye fine treningsruter.
John Kristian forteller litt spøkefullt at han har vært i høyden så mange ganger før at han ikke trenger så mange døgn i høyden. –Helt seriøst så er jeg her først og fremst for å gå på ski, samt komme meg litt bort fra regn og mørke i trøndelag. Her får jeg trent skikkelig bra, hvilt godt, og etter ti dager er jeg passe lei, da blir det bra å komme hjem igjen. Som nybakt familiefar (Jakob 9mnd red.anm.) vil ikke John Kristian være for lenge borte om gangen.
-Vi savner gamlefar Johan skyter Tore inn. Han hadde ikke tid til å komme ned denne gang, så vi passer på å sende han noen fine solbilder fra breen når vi hører at regnet plasker ned i Trondheim. Litt småerting innad i laget er viktig, gliser Tore.
Snart er TeamSkigo ferdig i ValSenales. Når de kommer hjem, gjelder det å ha litt is i magen og ikke stresse for mye med å finne snøen. Noen rolig dager for å akklimatisere seg, og få balanse i kroppen er viktig sier John Kristian.
TeamSkigo ser fram til sesongstarten på Beitostølen. –Det er ikke det viktigste rennet for oss, men vi vil være med å konkurrere og få testet formen, og vi går gjerne fort også sier Chris med et lurt glimt i øyet.
Nå venter noen timer i senga før neste økt skal gjennomføres.