Status desember

guldress alle

I skrivende stund viser kalenderen desember. Vi på Team United Bakeries har lagt bak oss mange måneder med trening i sol, vind, regn og snø. Det å være langløper kan by på mange utfordringer; på de første 2 timene av ei økt kan det være sol, og de siste 2 timene kan by på regn. Det å kjøre lange økter i form av staking, har vært våre røde tråd i oppbyggingen til ny sesong. Vi håper dette skal gi oss den basen vi trenger for å kunne kjempe helt i toppen i Ski Classics.

Vi på Team United Bakeries har langløp som hovedprioritet. Men det betyr ikke at vi ikke kan gå andre løp i tillegg. På Beitostølen fikk bekreftet at vi har gjort en del riktig i oppkjøringen. Med Chris Jespersen sin 3.plass på 15km klassisk og John Kristian Dahl sin 4.plass på skøyting fikk vi vist oss frem slik vi hadde håpet. Tore ”ung og lovende” Berdal gjorde også to bra løp, og høstet en 36.plass som beste plassering. Johan Kjølstad staket seg inn 18.plass på 15km klassisk og ble med det beste staker. Arne Post gjorde også en flott figur ved å bli nr. 39 på 15km skøyting. Det er imponerende av Arne som jobbe 110% som revisor. Vi håper at den gode starten gir oss trygghet i treningsarbeidet fram mot første langløp Jizeska Padesatka 12.januar 20014.

Under oppholdet på Beitostølen fikk vi låne hytta til en ansatt i United Bakeries. Her bodde alle løperene sammen og vi hadde en trivelig og fin oppladning til rennene. Det blir en annen stemning når man bor på ei hytta kontra at alle bor på hvert sitt hotellrom. God stemning og trivsel kan nok være en av grunnen til at vi fikk en god start på sesongen.

Etter løpene på Beitostølen har Chris vært uten i den store verden og konkurert. Chris klinte skikkelig til gode plasseringer i Kuusamo og er med det plutselig veldig aktuell for videre representasjon. For oss andre blir desember den siste måneden vi kan holde trykket oppe. For i januar starter som sagt langløpene for fult og da gjelder det å lokke frem overskuddet! Vi gleder oss til å konkurere i det vi har trent på siden mai. I mars har vi resultatet. Håper og tror vi har trent godt nok!!!