SkiClassics – La Sgambeda Livigno

La Sgambeda – Livigno/Italia

Da er de to første rennet i Ski Classics denne sesongen over. På lørdagen gikk Tore, Øystein, Marte og Johan team prolog. Denne konkurranseformen er ny i år i Ski Classics. Reglene er som følger; fem herre og to damer kan stille til start. De to første herrene teller i sammendraget, mens jente tiden blir lagt til slik man finner totaltiden for laget. Denne helgen hadde vi med oss Marte Karset som step-in da Inger Liv ikke kunne starte. Marte gjorde en strålende innsats. Vi hadde snakket mye om taktikk og strategi før prologen, men måtte gjøre om da John Kristian Dahl ikke følte seg klar til start. Mr Vasaloppet har slitt mye med sykdom i sesongoppkjøringen og da rennet går på 1850 moh. måtte John Kristian ta hensyn til kroppen. Johan, Øystein og Tore åpnet kontrollert og la seg 3 sekunder bak team Coop på første passering. Når de passert på 5,5 km ledet de med 10 sekunder. En del av de andre lagene begynte å sprekke opp, men TUB-gutta holdt sammen. Gutta fortsatte å ta føringer og økte med noen små sekunder på team Santander, med Anders Aukland i spissen, som nå hadde tatt over andreplassen i konkurransen. På 13 km hadde trioen rundt 17 sekunder ledelse og i mål vant vi gutteklassen med 21 sekunder på Team Santander. Flott åpning på 2014/2015 sesongen. Totalt, etter å ha slått sammen tidene i dame og herreklassen, ble TUB nummer 4 i prologen. Dette var meget bra og en god start på sesongen.

IMG_2271

 

På søndagen stod 32km klassisk. TUB-gutta valgte å stake. Tøff vurdering når løypeprofilen har en stigning opp mot 2100moh. Planen var at John Kristian skulle debutere i Ski Classics. Han sin oppgave skulle være å forsøke å ta sprinttrøya. Sprint etter 4km. Nok engang måtte vi ta en vurdering vedrørende sjansen ved at han skulle starte. Etter en kort vurdering tok vi avgjørelsen på at John Kristian ikke startet. Dette medførte at vi måtte rokere litt i rekkene. Planen vår var da at Johan var Captain, noe som medfører fredning i løpet, Øystein tok på seg oppgaven med å forsøke å ta sprinten etter 4km, mens Tore skulle injisere brudd. Øystein kom inn i litt trafikk mot spurtestreken, men greide å ta andreplassen på sprinten bak Andreas Nygaard fra team Santander. Oppover mot toppen på 2100 moh. gjorde Tore flere forsøk på å danne et brudd. Anders Aukland ble med èn gang, men bruddet ble innhentet at hovedfeltet.

IMG_2385

(www.erikwickstrom.se).

De gjentatte bruddforsøkene kostet, men Tore var ikke langt etter på toppen. Imponerende! På toppen passerte Øystein som nummer 6, ca 22sekunder etter Petter Eliassen og 14 sekunder bak Anders Aukland. Vi hadde store forhåpninger på at TUB-gutta skulle kunne samarbeide og hente inn Anders. På vei nedover mot Livigno maktet Anders Aukland å skaffe seg en ledelse på 15 sekunder. Øystein og Johan jobbet sammen i hovedfeltet, men de greide ikke hente inn Anders. Sterkt av den gamle ringreven. I mål vant Anders med 14 sekunder på Johan Kjølstad og 15 sekunder på Øystein. Herlig start på Ski Classics for Team United Bakeries. Vi ligger nå som nummer tre i lagkonkurransen, kun noen få poeng bak team Santander.

Neste løpe er Jizèrska den 11.Jan i Tsjekkia. Løypeprofilen har noen flere stigninger. Vi gleder oss masse og ser frem til kjøre på videre.

Vi i Team United Bakeries ser frem til jul og masse gode treningsøkter.

God jul til alle sammen.