Simen seiret i toppidrettsveka 2015

Toppidrettsveka 2015 er et arrangement med fire forskjellige konkurranser. Alle konkurransene teller i sammendraget og det blir regnet ut en samlet poengsum som blir omgjort til sekunder på den siste konkurransen, som er jaktstart i Trondheim sentrum. Team united bakeries stilt med Masako Ishida, Øystein Pettersen, Simen Østensen, Eldar Rønning og Tore B Berdal. Dessverre ble Vetle Thyli syk.

SimenTIV

(Geir Nilsen/Langrenn.com)

Konkurransen startet med Fonna Opp. Fonna Opp er et 5,3km langt motbakkeløp med en total stigning på 652m. Didrik Tønseth vant, mens Simen Østensen ble team united bakeries sin beste på 5.pl. Masako ble nummer 12 i et knallsterkt kvinne felt, hvor Therese Johaug vant. Etter Fonna Opp reiste laget videre til Aure sentrum hvor sprinten avholdes. Dette er en øvelse hvor mange av team united bakeries sine utøverne har god rutine, men det var Simen som viste seg som den sterkeste team united bakeries løperen. Finalen bestod Petter N, Simen Ø, Timo À Bakken, Eirik Brandsdal, Simen Lanes og Ola Vigen Hattestad. Simen gjorde sine saker bra, men brakk dessverre staven. Nok en topp 6.pl på Simen. Dette resultatet førte Simen opp på en tredjeplass i sammendraget. De andre team united bakeries løperne ble henholdsvis 8,17 og 31. Masako ble nr 27, men jenta fra Japan gledet seg mest til skiathlon i Knyken dagen etter. Sprint er ikke Masako sin greie.

IMG_2096 (Medium)

Knyken ligger like ved Orkdal. Skisenteret er rett og slett imponerende. Anlegget inneholder tre hoppbakker, rulleski-bane og anlegg for skiskyting. Skiathlon er en øvelse hvor man først går 7,5km klassisk også 7,5km skøyting direkte etterpå. Dagen i Knyken startet med at Masako Ishida gikk seg opp fra 27.pl til 13.pl i sammendraget. Gutta boys hadde en klar oppskrift. Kline til å klatre i på resultatlista. Simen gikk ut som tredjemann, mens Eldar, Øystein og Tore startet noe bak. Etter første runde hadde samtlige av gutta i team united bakeries avansert i feltet. Etter klassiskdelen bar det ut på skøyting med Tore Berdal i fronten. Didrik Tønseth gikk meget bra og han sprakk opp feltet totalt. Det var kun Simen Østensen fra team united bakeries som greide å følge han. Tilslutt ble Simen nummer 3 bak Didrik Tønseth og Eirik Brandsdal. I sammendraget førte dette Simen helt til topps, noe som betydde at gutten fra Hosle måtte gå først ut i jaktstarten i Trondheim. Didrik T var kun 2 sekunder bak og Eirik var 7 sekunder. Dette kommer til å bli en tett duell!

IMG_2146 (Medium)

Den avsluttende konkurransen går igjennom gatene i Trondheim. Trøndere er svært entusiastiske noe som gjør rammen rundt den siste dagen magisk. 28 000 mennesker som hyller alle som deltar i arrangementet er rett og slett en opplevelse i seg selv. Før løpet hadde Simen en klar strategi. Ikke få Petter Northug opp i ryggen! Petter N startet 18 sekunder bak. Det ble raskt en trio, bestående av Simen, Didrik T og Eirik B. De jobbet godt sammen og greide å holde Petter N unna. På den siste runden greide Simen å mørne Eirik B i den siste stigningen. Didrik T var ikke like lett å bli kvitt, men Simen kjørte på i det flate terrenget. Samtlige team united bakeries løpere staker mye så i de flate partiene har vi en forse. Inn på oppløpet var det ikke tvil. Simen var klart den beste i spurten. Hvilken triumf for Simen og Team united bakeries.

Neste konkurranse er Kragerø-Gautefall. 80km rulleskirenn med påfølgende samling.