Olav Skoglunds minneløp – 80km rulleskirenn

Kragerø – Gautefall er det rulleskirennet som minner mest om et Skiclassics løp. Distansen på 80KM og den kuperte løypeprofilen er som skapt for Team United Bakeries. Morsomt at det i år var en rekke av de andre store lagene som også stilte til start. Team United Bakeries har vært med de siste 4 årene. I år skal vi også ha samling i etterkant. Det gleder vi oss stort til.

thumb_IMG_4186_1024

Team United Bakeries stilte med sitt aller sterkeste lag noen sinne. Eldar Rønning, Simen Østensen, Vetle Thyli, Øystein Pettersen, Tore B Berdal, John Kr Dahl, Johan Kjølstad, Astrid Ø Slind og Masako Ishida. Masako fikk raskt stavproblemer kun få kilometer etter starten. Utrolig kjedelig for jenta fra Japan. Dessverre gjorde disse problemene at hun ikke maktet å nå tilbake til tetgruppen. Astrid Ø Slind, som er ny i teamet dette året, gjorde et meget godt renn. Jenteklassen ble vunnet klart av Annika Lövstrøm fra Team Xspirit. Astrid ble nummer 5 og Masko ble nummer 6. Godt jobbet av begge debutantene.

thumb_IMG_4199_1024

Blant gutta ble det raskt en større gruppe som ble liggende samlet. Etter ca halvgått løp stakk Anders M Høst ifra feltet. Gutten fra Leasplan Go viste stayerevne til de grader. Anders lå over 30km i brudd. Han hadde litt hjelp fra Jørgen Aukland, men stortsett lå han ensom i front. Team United Bakeries gutta styrte det store feltet og tok mye ansvar for at bruddet ikke skulle få for stort forsprang. Uansett kostet det mye å ligge i front å taue hele feltet. Faktisk greide ikke hovedfeltet å hente inn bruddet før i den siste lange bakken ca 4km før mål.

thumb_IMG_4192_1024thumb_IMG_4202_1024

Daniel Rikardsson(Team Xspirit), Petter Eliassen(Lesplan GO) og Simen Østensen fra Team United Bakeris ble en trio da det var ca 2km igjen. Daniel R fikk en liten luke på Petter og Simen, men Simen tok et magadrag å kom raskt i kapp. På oppløpet var Simen for sterk og nok engang vant Simen Østensen Kragerø -Gautefall. Gutten fra Hosle viste at formen som han hadde i Toppidrettsveka ikke er borte.

thumb_IMG_4215_1024

Den neste uken blir Team United Bakeries igjen på Gautefall. Laget skal ha samling med mange flott økter i flott terreng. Vi ser virkelig frem til noen saftige rulleskiøkter, flott løpeturer og ikke minst skal vi bygge lagfølelse med mange hyggelige måltider.

Vi sees