La Diagonela

Første løp i Ski Classics er vell overstått. Det ble en fantastisk dag for oss i Team United Bakeries!

IMG_1199

Omgivelsene i og rundt St. Mortiz la en perfekt ramme for rennet. Vi dro ned på fredagen før, og reiste rett opp til høyden. Vi var veldig usikre på hvordan dette ville slå ut på løpet. Å ligge på 1700 moh. i 3 dager før konkurranse er ikke akkurat teoretisk riktig oppdladning…

IMG_0971

Etter løypegjennomgangen på lørdag ble John Kristian og Tore såpass skremt av bakkene at de valgte å gå med feste. Johan, som ikke er så lettskremt, klinka til med stakeskiene. Løpet utviklet seg slik vi hadde trodd det skulle gjøre, sett bortifra at svenske Richard Tynell fikk luke ut på andrerunden. Vi fikk egenetlig aldri med oss at svensken hadde fått luke og ante fred og ingen fare. Inn mot den siste lange bakken posisjonerte vi oss rett bak gutta fra Centric. Oppover bakken gikk Tore opp for å dra, det sprengte feltet. De siste 6 km ble vi en gruppe med oss 3 fra TUB samt 3 fra Centric. Selv om vi kunne se svensken foran oss greide vi aldri å bli enige om hvem som skulle dra. Ingen ville ofre seg. Dermed ble det litt luring og spurt om andreplassen. Der viste de gamle sprinterne fra TUB  hvem som er sjefene i spurten.

1511692_700991513274100_729109125_o

Oppsumert ble Johan ble nr. 2 og John Kristan nr. 3. To TUB’ere på pallen, og  Tore på 7. plass. John Kristian vant den første sprinten og ble nr. 2 på den andre, så han tok sprinttrøya. Tore var første ungdom i mål og sikret seg dermed den rosa ungdomstrøya. Alt i alt en veldig bra dag for oss i TUB. Gutta i smøreboden gjorde en helt RÅ jobb, vi hadde de beste skia! Takk!

IMG_1107

Nå venter oppladning til Marcialonga om 2 uker. Noen lange staketurer og massasje/tortur hos vår fysio Brynjar. Han skal ha mye av æren for at alle har holdt seg skadefrie hele året! I NM til helga skal Johan Kristian og Tore gå duathlon og stafett. Resten av gutta holder seg hjemme for å lade opp til viktigere renn senere i sesongen.