König

Da er halvparten av løpene i Ski Classics unnagjort. Vi på TUB har hatt en start vi bare kunne håpe på. Med sammenlagttrøyen, sprinttrøyen og ungdomstrøyen innad i laget føler vi oss trygge på at den jobben vi har lagt ned har vært riktig. Samtidig som vi løpere har gjort en treningsjobb så har vi ett støtteapparat som gir alt for oss. Smørerne jobber dag og natt for at vi skal ha de beste skiene. De har gjort en knakende god jobb! Jeg føler meg veldig trygg når smøregutta setter i gang.IMG_0966

Siden Marcialonga har Tore, John Kristian og jeg vært i Seefeld. Har fikk vi trent godt før Kønig Ludviglauf. Med mye snø og milvis av løyper var det mer et problem å ikke trene for mye. Vi hadde med oss Niklas ”Dyret” Dyrhaug på denne samlingen. Niklas skulle egentlig være hjelperytter, men stå av pga av sår hals og lange armer. En annen ting som kan være verdt å nevne fra denne samlingen, var at vi kjørte noen økter med Team Leasplan, Team Coop og Helsinge Skiteam. Den beste økte fikk vi sammen med Team Leasplan. Det var selvsagt ei hardøkt staking. Vi på TUB fikk ei bra økt sammen med Kristoffer Callesen og Kjetil Dammen, og vi syns også at det er positivt at vi kan trene sammen.

IMG_1265

Dagene før løpet ble ganske rolige for oss på TUB. Vi trente en del i Seefeld og hadde Marcialonga litt lengre i kroppen en vi først kanskje trodde. Da går ofte noen dager før man lander etter 7mil staking. Planen før Kønig Ludviglauf var at vi skulle være offensive. Dessverre snødde det så mye på løpsdagen at det ble en mer impulsiv taktikk. Vi skjønte fort at det ville bli et stort og samlet felt inn til mål.

konig

Alle på laget hadde ingen store problemer med å være med feltet. Det ble en del tut og kjør og opp og ned i feltet. Jeg bestemte meg etter første rundt for å ligge lengst mulig fram i feltet. Dette for å unngå problemer samt ha en god posisjon i spurten. Alle på laget låg godt an siste 10km, men Dahl var uheldig og hadde et fall ca.5km før mål. Dette førte til at han aldri fikk skikkelig kontakt med teten igjen. Tore og gjesteløper Øystein Pettersen lå begge godt an i feltet. Jeg lå helt hele tiden blant de 2-3 første den siste kilometeren. Da det var ca300m var det bare å klinke til å håpe på det beste. Heldigvis holdt det inn! Like bak kom Øystein inn til 4.plass i sin langløpsdebut. Tore spurtet bra og kom inn til en 9.plass. John Kristian, med fall, gikk inn til 22.plass.

konig2

kongi3

Neste stopp for oss blir nå Tartu Skimarathon 16.februar. Søndag 2.mars går Vasaloppet og da skal vi alle være klare for 9mil. Det gleder vi oss til!!

IMG_1321

Johan