Birken 2015 – 54km eventyr gjennom norsk natur

Vedsiden av Vasaloppet er Birken er et av de store målene for alle lagene i SkiClassics. Morsomt er det også at løypeprofilen er noe annerledes enn de andre rennen vi går. Kupert løype gir konkurransen et nytt omfang og ikke minst utfordringer i forhold til staking vs. diagonalgang. Gutta i laget har favorisert staking i alle rennene til nå, men valget er ikke like lett når det er en kupert løype. John Kristian og Vetle var usikker helt til 60min før start. Men når forholdene ble som de ble var de ikke i tvil. Staking er vårt beste våpen!

11080805_939457742760808_7648768208706646809_o

(foto: Magnus ôsth/skiclassics)

Det ble et skirenn med gule skidresser i teten fra start til mål. Med verdens beste skiløpere på laget i tillegg til de faste TUB-løperne ble Birken et eventyr i 54km. Therese Johaug, Martin Jonsrud Sundby og Eldar Rønning bidro til at gruppa virkelig fikk en ekstra boost.

Hvilket fantastisk og imponerende skirenn Therese leverer. Det er mange superlativer som kan beskrive ei jente som Therese. Det hun gjorde på lørdag er båre rått, imponerende og rett og slett utklassing. Hun leverer varene til de grader. Samtidig som Therese fosset frem over fjellet gjorde Masako et meget godt skirenn. Vi alle er imponerte over 4.plassen. Rennet hun gjennomfører er utrolig bra. Masako synes det var rart å stå på startstreken euten å vite hvordan løypeprofilen og hvor harde bakkene var. Men Masako er ei meget tøff jente som virkelig har funnet sin plass i laget. Ei blidere dame skal du lete lenge etter. Nå gleder hun seg virkelig til Åre og det siste løpet i SkiClassics.

På herresiden gjorde Martin, John Kristian og Øystein en meget solid innsats for at laget skulle oppnå de målene vi hadde satt oss. Vi har hatt en ”stang ut” sesong til nå, så det var viktig å hente inn så mange poeng som overhode mulig i sammenlagt konkurransen. Martin satte et tempo ut fra start som var formidabelt. John Kristian og Øystein fikk virkelig satt en støkker i de andre teamene og vi fikk raskt hentet inn en del poeng i sprint- og i sammenlagt konkurransen(alle poengene teller i begge konkurransen) ved å bli nummer èn og to på Skramstadsætra. Etterhvert ble tetgruppa, som var på fem stk på Dølfjellet som er 14km ut i løpet, til tre. Øystein hadde en middels dag og tatt litt bakover, mens de andre gutta gjorde som man skal gjøre når man har lagkompiser i fremste gruppe. Holde seg rolig, spare krefter og være på skuddhold om det skulle skje noe med gruppen i front. Alt dette gikk etter planen.

11080688_939457496094166_1369946147617130642_o

(foto: magnus ôsth/skiclassics)

Petter Eliassen er en utrolig god skiløper. Det han presterer på lørdag er imponerende. Seieren var fortjent. Både Martin og John Kristian gjorde det de kunne for å holde tritt med Petter. Han var bare for sterk. Nok en gang viser bredden i TUB seg. Dessverre hadde vi forfall på Simen Østensen og Niklas Dyrhaug måtte bryte grunnet ryggproblemer. Men resultatlisten viser at vi har et meget sterkt lag. Martin, Eldar og Therese sine resultater taler for seg, men John Kristian på 3.pl, Øystein nr.8, Tore nr.9, Vetle nr.14, Arne nr 15 og Johan på en 21.pl. Dette er sterke resultater som jeg er meget stolt over. Siste rennet står for tur. TUB reiser til Åre med en meget god følelse og ikke minst; vi er klare for å kjempe hardt til helgen! Vi skal jobbe som lag, være offensive på sprintene og ha klart mål om å være på pallen.

Håper alle som følger med TUB gleder seg til Årefjellsloppet og kampen som skal kjempes der.

Hilsen gjengen i TUB