Beitostølen 2014

Beitostølen 2014

Etter en veldig god treningsommer/høst var det godt å endelig starte i gang sesongen med Beitosprinten. For tredje sesongen på rad greide vi i Team United Bakeries å få en mann på pallen i løpet av helga. Fredagen startet med 15 km klassisk, og vi stilte sterkt til start med alle utenom vår husfar Dahl. Kjølstad, aka. Skippern, så løypa som relativt flat og valgte stakeski. Det var flere langløpere på start som valgte denne taktikken. Ingen brøt lydmuren, men Skippern var i alle fall raskest. For klassikeren på laget, Niklas, ble dagen en stor opptur. Niklas slet litt med å komme raskt i gang, men vartet opp med en avslutning det luktet svidd av. Det ble kronet med en 6.plass, en kasse bananer fra Bama og to kasser Isklar, pluss en liten tur til nisseland til helgen. Yngstemann og ferskis på laget Vetle, aka. Thyllinho, gikk et av sine beste distanselangrenn og tok mange skalper. En 21. Plass på Beito står det stor respekt av.

beito 14

(Foto:Erik Borg/Langrenn.com)

Skøyting!! Etter utallige timer staking kombinert med en god del tjuvskate var det en forhåpningsfull gjeng på start på lørdag. Men nok en gang måtte laget sette sin lit til Niklas, Vetle og ikke minst Stravakonge Arne Post (PS: En mann som kan langt mer enn å revidere reiseregninger. PSS: Prøv å slå Arne sin KOM på en runde i 5’km på Beito, den som greier det skal få en Isklar i Post’en…) Resultatlisten ble gjevnere enn vi noen gang har sett før. Niklas klinket til med en 18. Plass, kun 45 sek bak vinner og Isklarvenn Sundby.

Kjolstad

(foto:Erik Borg/langrenn.com)

Med 2 gamle sprintstjerner på laget var det en spent gjeng før søndagens sprint. Ryktene gikk om en lang og hard løype som skulle være umulig å stake, men når man kun har trent staking blir selv lange bakker som en lek. Tore hadde laddet hele helga mot sprinten, men fikk dessverre startnekt pga. for mye muskelfiber I og 9999,99 sprintpunkter. Johan hadde en klar taktikk før prologen, – Æ ska bare stak æ. Johan fulgte planen til punkt og prikke og staket seg inn til en 7. Plass i prologen!!! I heatene ble Johan bare sterkere og sterkere og de lange 5 timersturene kom mer og mer til sin rett. Før finalen mot fire landslagsløpere og selveste Petter Northug spurte vi Johan om slagplanen. – Planen er enkel, sier Johan. – Æ ska bare stak æ. Inn på oppløpet var alle bortsett fra Northug og Fossli distansert, og Kjølz som knapt har trent med melkesyre siden Ålesund brant spurtet inn til en RÅ 3.plass. Imponerende.

Alt i alt en god sesongstart for oss i TUB. Nå er vi i gang. Gleder oss allerede til langløpene starter i Livigno i midten av desember.

Over og ut,

Nikki og Torro.