Årefjellsloppet 2015 – Sesongavslutning

Etter en lang og interessant sesong i Skiclassics for Team United Bakeries var det duket for sesongavslutning i Vålådalen. Årefjellsloppet er det siste rennet i Skiclassics for denne sesongen. Det lå til rette for et spennende og close race. Etter hva jeg erfarer har det ikke vært tettere konkurranse i Skiclassics noen gang. Det er morsomt. Før helgen var TUB virkelig på skuddhold. Øystein ledet sprintkonkurransen og laget hadde kun 61 poeng opp til å vinne sammenlagt. Planen var enkel; full gass fra start!

10409141_944347322271850_6143479875993322384_n

(Foto:skiclassics/Magnus Òsth)

I dameklassen har Masako Ishida gjort sine saker meget bra denne sesongen. Hun vant i Sveits/La Diagonela og har hatt flere topp 3.plasseringer. Vi er virkelig imponert. Masako har samlet over 800 poeng i sammenlagtkonkurransen og det er solid. Etter Årefjellsloppet klatret hun fra 5 til 4 plass i totalcupen. Dette er også meget sterkt ettersom det er hennes første sesong. Ikke bare det, Masako er ei utrolig hyggelig, blid og energisk dame. Hun passer så bra inn i laget. Selv om det sikkert var kultursjokk å komme inn i gruppa, har hun taklet det på en strålende måte. Resultatene taler for seg. Det blir spennende å følge Masako fremover i lanløpssirkuset.

I herreklassen har det vært fight hver eneste helg. Det har vært mange lag som har vist seg frem på podiet. Men det er en herremann ved navnet Petter Eliassen som har imponert alle. Fire seiere på rad er rått. Alle i TUB hyller Petter og han er den beste langløperen dette året. Gratulerer til og teamet.

Som lag måtte vi lage en god strategi før Birken og i Årefjellsloppet. Øystein tok mange poeng i sprintkonkurransen på Birken, men han hadde kun 40 poengs ledelse ned til Andreas Nygaard før helgen. Ettersom sprintpoeng også teller i sammenlagtkonkurransen valgte vi samme strategi på lørdag. Vi var offensive fra start og måtte disponerte gutta smart. Johan Kjølstad har kommet meget sterkt tilbake etter ankelbruddet i januar. Denne helgen var det 3 spurter. En på 5Km, 15km og 26Km. Johan fikk som oppgave å hamre på i front for å posisjonere laget før sprinten på 5km og 15km. De to første sprintene var etter noe kupert terreng, mens den siste var på toppen etter en 3,5km lang stigning. Vi visste at åpningsfarten ville sette en støkker i alle. Selvfølgelig for TUB også.

De to første sprintene vant vi og plutselig var vi i ledelsen sammenlagt og Øystein hadde sikret seg sprinttrøya. Nå steg spenningen i serviceapparatet. De som var i fremste gruppe fra TUB hadde valgt å stake. Stigningen de skulle inn i var tøff og vi hadde åpnet offensivt.

Øystein og John Kristian kom litt etter de fremste mot toppen. Det var egentlig som forventet ettersom stigningen var såpass tøff. I utforkjøringene kom gutta seg nærmere gruppe to. I front hadde Petter E og Tord A. Gjerdalen fått en god luke. Det var lite å gjøre med de, men 3.plassen var innenfor rekkevidde. John Kristian gjorde nok et kjempe løpe og jobbet seg iherdig opp til gruppe to. Øystein kjempet seg også opp i pulje tre. Arne, Tore, Johan og Tore kom noe lengre bak i gruppe fire. Nedover fjellsiden på vei mot mål hadde John Kristian gode ski og virket sprek. Inn mot de siste kilometerne hadde gutten fra Kirkenes lite problemer med å posisjonere seg og sikre 3 plassen. Øystein ble nr 10, Johan ble nr 15, Arne Post ble 18, Tore ble nummer 22 og Vetle Thyli ble nummer 34.

Masako Ishida gjorde nok et imponerende skirenn. Hun var i den andregruppe bak Seraina Boner og Sofia Blekcur, som tok første og andreplass. Masako gjorde sine saker bra på slutten og tok nok en tredjeplass. Herlig innsats nok engang fra Miss Samurai.

En spennende og flott skisesong er nå over. Dessverre greide vi ikke å holde på sammenlagtkonkurranse og endte opp som nummer to. Øystein hadde full kontroll på sprinttrøya og vant den. Totalt kom TUB løperne på henholdsvis disse plasseringen; Øystein ble nummer 4, John Kristian Dahl nr.6, Tore B Berdal nr.7, Johan Kjølstad nr.14, Arne Post ble nr.26 og Vetle Thyli nr. 33.

John Kristian og Johan Kjølstad har virkelig imponert teamet. Begge to har vært ute av trening i lengre perioder. Ikke nok med det reiste de sammen med Masako til Flyktningerennet og tok de rent bord. John Kristian og Johan ble henholdsvis nummer en og to, mens Masako vant klart.

Denne sesongen er over og alle i TUB trenger en god påskeferie. Det er viktig for meg å presisere viktigheten av ALLE som er med Team United Bakeries. Gutta og jeg er utrolig heldige som har med oss Ole-Jørgen, Stian, Endre, Trygve, Jørgen og Terje ila sesongen. Vi hadde ikke greid oss uten deres arbeidsinnsats og humør. Jeg er så stolt av den jobben de legger ned, hvert eneste skirenn. Makan til arbeidsjern skal du lete lenge etter.

Teamet har bygget en kultur og holdninger som er fantastisk. Vi har virkelig laget en solid og grundig grunnmur for videre seire og resultater i fremtiden.

Team United Bakeries ønsker alle en god påske.

Mvh Henrik