Neste trening Team 2: Trykk på linken her

Siste bildeserie: Samling på Nannestad

Hva skjer?

Samling Val Senales

Publisert: 06.10.2012 11:01

Samling Val Senales

21-31 oktober søker vi sol og nysnø i vakre Val Senales.

Samling Fjellbergskardet

Publisert: 11.09.2012 21:05

Samling Fjellbergskardet

21-28 sept reiser vi til Auduns rike. Han har skrytt mye av denne plassen...

Se alle saker
SkejtVasan?!

SkejtVasan?!


Publisert: 07.03.2013 12:59
Av:

Vasaloppet har vært i tankene på omtrent hver eneste økt i hele år. Selvom jeg går mange viktige renn i sesongen, er det på Vasaloppet jeg ønsker å prestere på mitt beste.

At det endelig ble topp ti denne gangen er jeg utrolig godt fornøyd med. At jeg kjempet om 7.plassen, men at kreftene tok slutt på 89km kan jeg leve med.

Løpsutviklingen ble egentlig som forutsatt. Et par utbrytere i et tvbrudd, der de store favorittene lå pent og pyntlig i hovedfeltet. Bedagelig fart på myrene, litt hardkjøring i bakkene opp til Risberg og videre mot Evertsberg. Halvveis bestod feltet av rundt 40 løpere.

Første skikkelige fartsøkning kom i Lundbeksbakkene før Risberg, men også her hadde jeg mye krefter og var langt fremme. Likevel var det tydelig at farten var brukbar, feltet var kortet ned til knappe 30 løpere og det fleste lå mer eller mindre på en rekke.

Daniel Tynell hadde bestemt seg for å rykke tidligere enn vanlig, og han dro til rett før Gopshus. 24km igjen til mål og han hadde tydeligvis bestemt seg for å grille feltet. Denne fartsøkningen kjentes godt, men jeg var langt fra helt på stålet. Terrenget rundt Gopshus er småkuppert og heldigvis ble ikke luken større enn at jeg ganske greit kunne kjøre meg opp i teten i utforbakkene senere. Neste fartsøkning kom på det sedvanlige stedet rett for Høkberg. Slakt mot i omtrent 1km svei godt i muskelene. Det var nok flere enn meg som hadde nok med å være med og ved passering Høkberg var det 16 løpere i hovedfeltet.

Etter Høkberg hadde jeg på forhånd bestemt meg for å ligge så langt fremme som mulig. Helst ikke dra, men jeg så det som viktigere å være i front av feltet når rykkene skulle komme, fremfor å spare krefter bak i feltet. Det fungerte ganske bra og jeg kom meg med i front av feltet lenge. Rett før Eldris delte feltet seg i to deler og jeg var dessverre ikke sterk nok til å komme meg med i første delen.

I motsetning til tidligere år hadde jeg såpass med krefter at luken til teten ikke vokste mye. Jeg dro mesteparten av veien inn mot Mora og vi lå rundt 10-15-20-30 sekunder bak teten hele veien. Jeg hadde et håp om at vi kunne tette luka, men dessverre var det lite hjelp i hjulfittene Laugaland, Kjølstad og Dahl. I etterpåklokskapens navn burde jeg kanskje ikke tatt alle føringene siste 8km, men i iveren etter å ta igjen teten så ble det bare sånn. Taktikken fungerte såpass bra at det ihvertfall ikke kom opp løpere bakfra.

Nok en gang hadde jeg full klaff både med ski og serviceopplegget. Tusen takk til alle som bidro hele helgen!

Thomas

Ps. Det er tidlig å begynne med hoppende padling allerede i første bakken. Bill.mrk Berlusconi fra Vålådalen

Ps 2. Det er ikke fullt så tidlig å kjøre enbeinsskate før Evertsberg, men ikke mer lovlig. Bill.merk. Pratmaker fra Alta.

Lenker


Utvalgte videoer

Styrke skranke basic -1

Publisert: 21.07.2012 11:44

Styrketips i skranke!

Publisert: 21.07.2012 11:42

Team United Bakeries Styrketips 19-21

Publisert: 02.11.2011 19:44

Team United Bakeries Styrketips 16-18

Publisert: 29.10.2011 08:18

Team United Bakeries Styrketips 13-15

Publisert: 12.10.2011 19:34

Se alle videoer